Hoe voeg ik een domeinnaam toe?

Afhankelijk van je hostingpakket kan je meerdere domeinnamen toevoegen in cPanel. Zo hoef je niet per website een apart hostingpakket af te nemen.

Belangrijk

• Voor het Light hostingpakket kan je 1GB werkgeheugen gebruiken voor PHP. Voor het Standard hostingpakket is dit bijvoorbeeld 3GB. Wanneer je meerdere websites op je hostingpakket hebt staan, bestaat de kans dat je sneller tegen dit limiet aanloopt.
  • Het is belangrijk dat de domeinnaam die je toevoegt daadwerkelijk geregistreerd is en verwijst naar de server waar je hostingpakket op staat.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Domeinen op Extra domeinen.

Stap 3. Voer onder de tekst Een extra domein maken de gewenste domeinnaam in. De velden voor het subdomein en de basismap worden automatisch aangevuld. Je kan de map naar wens aanpassen. We raden aan om het pad aan te passen naar een plek welke je makkelijk kan onthouden.

Let op: Bestaat het subdomein al? Dan dien je deze aan te passen. Dit subdomein wordt alleen gebruikt voor de werking van het Extra domein, dus het maakt niet uit wat je als subdomein gebruikt.

Extra domein

Stap 4. Als je wilt dat de nieuwe domeinnaam een apart FTP-account krijgt, dan zet je een vinkje voor Een FTP-account maken dat is gekoppeld aan dit extra domein. Dit is optioneel, aangezien je gewoon via FTP kan inloggen met je inloggegevens van cPanel.

Lees ook: Hoe log ik in via FTP met FileZilla?

FTP account

Stap 5. Klik op Domein toevoegen. De extra domeinnaam is nu aangemaakt.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 25 juli 2019