Hoe upgrade ik mijn cloud server?

Let op: Op dit moment is het niet mogelijk zelf een upgrade aan je Cloud server door te voeren. Sinds september 2022 hebben wij namelijk afscheid genomen van Cloud servers op het oude Totaalcloud platform (OnApp). We hebben gedurende 2022 alles naar ons vernieuwde CloudStack platform gemigreerd wat toekomstbestendiger is en sneller. Onze kennisbank zal hiervoor nog nieuwe artikelen krijgen zodra de interface van het nieuwe platform in grote lijnen uitontwikkelt is, momenteel is deze nog aan veranderingen onderhevig. Het onderstaande artikel is hierdoor niet langer van toepassing voor upgrades aan Cloud servers. Neem daarom voor het technisch doorvoeren van de upgrade contact op met onze support.

Wanneer je bij Neostrada een cloudhosting server hebt, heb je de mogelijkheid deze uit te breiden met meer rekenkracht (CPU), werkgeheugen (RAM) en opslag (je schijfvolume). In dit artikel leggen we uit hoe je een upgrade kunt aanvragen en op welke manier je deze kunt toepassen op je server. Een downgrade is op dezelfde manier toe te passen.

Belangrijk

Je opslag, CPU en RAM zijn enkel te verhogen. Dit komt door technische limitaties, eenmaal uitgebreid kan de server niet meer downgraden. Je kunt de verschillende niveaus van Cloud servers op onze cloud pagina terug vinden: www.neostrada.nl/cloud-servers-vps-hosting.html

Stappenplan upgrade aanvragen

Stap 1. Login op je klantenaccount en ga naar Mijn Account.

Stap 2. Nagiveer via het menu aan de linkerkant naar Cloud servers.

Stap 3. Op deze pagina zie je de cloudservers die afgenomen worden, klik rechts van de server op het menu (tandwiel) en klik op Cloud wijzigen.

Cloud wijzigen selecteren

Stap 4. Selecteer het type cloud waar je naar wilt upgraden en klik op wijzigen.

Cloud wijzigen toepassen

Stap 5. Je cloud upgrade is nu aangevraagd, je kunt nu de onderstaande stappen volgen om de nieuwe systeembronnen toe te voegen aan je cloud.

Stappenplan CPU en RAM upgrade

Stap 1. Login op TotaalCloud.

Stap 2. Ga via het menu links naar Virtual Servers.

Virtual Servers menu

Stap 3. Je ziet nu een overzicht met servers, klik op de naam van de server (onder Label) waar je de upgrade op toe gaat passen.

Stap 4. Klik op de groene Tools knop rechtsboven in beeld en ga naar Edit Virtual Server.

Tools Edit Virtual Server

Stap 5. Verplaats de schuifjes voor RAM en CPU Cores naar het gewenste niveau, als je de hele upgrade wilt toepassen verplaats je ze dus helemaal naar rechts. CPU Priority moet op 10% blijven staan.

RAM en CPU Cores

Stap 6. Klik op Save. De server wordt nu herstart om de upgrade toe te passen. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Stappenplan opslag upgrade

Stap 1. Login op TotaalCloud.

Stap 2. Ga via het menu links naar Virtual Servers.

Virtual Servers menu

Stap 3. Je ziet nu een overzicht met servers, klik op de naam van de server (onder Label) waar je de upgrade op toe gaat passen.

Stap 4. Klik op via Storage op Disks om naar het overzicht van schijven te gaan.

Storage Disks

Stap 5. In het overzicht kan je de Standard (Primary) schijf vinden, klik rechts hiervan op het menu (tandwiel) en klik op Edit.

Standard (Primary) Edit

Stap 6. Verplaats het schuifje voor Size naar de gewenste volume grote voor deze schijf. Houd er rekening mee dat eenmaal toegepast de grote van de schijf niet meer verkleind kan worden.

Edit Disk

Stap 7. Klik op Save om de upgrade voor schijfvolume toe te passen. De server wordt herstart, dit kan 5 tot 10 minuten duren.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 28 juni 2023