Questions? We're happy to help

Hoe stel ik DMARC in?

DMARC is een afkorting voor Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance. Het is gemaakt om spoofing van e-mail te detecteren en tegen te gaan. DMARC gebruik je altijd in combinatie met al bestaande SPF en DKIM records.

Je kunt bij ons op 2 manieren gebruik maken van een DMARC record. Je kan ervoor kiezen om zelf een DMARC record aan te maken via een generator of om in je DMARC aan te geven dat je geen DMARC gebruikt, cPanel heeft hiernamelijk zelf nog geen ondersteuning voor. Reden hiervoor is dat DMARC nog niet veel gebruikt wordt, het niet hebben van een DMARC record is dus ook geen probleem.

In dit artikel bespreken wel beide methodes. We raden aan om voordat je DMARC insteld ook SPF en DKIM in te stellen als deze nog niet actief zijn.

Lees ook:  SPF records - Wat is het en hoe stel ik ze in?, Hoe stel ik DKIM in? en Waarom worden mijn mails als spam gezien?

 

DMARC record genereren

Omdat cPanel zelf nog geen ondersteuning heeft voor het generen van een DMARC record zul je die niet onder de verificatie instelling vinden. Je kunt echter wel bij ons het DMARC record handmatig instellen in de DNS, hiervoor kun je deze DMARC generator gebruiken:

https://elasticemail.com/dmarc/

De generator doorloopt een aantal aanpasbare stappen met je voor het aanmaken van je DMARC record. Zo kun je aangeven of je mails die gespoofed zijn alleen maar wilt monitoren, deze naar de spam moet verplaatsen of weigeren. Ook kun je instellen of je rapporten wilt ontvangen en hoe streng de DMARC moet zijn.

Het record wat je genereerd plaats je in de DNS van je domein.

Lees ook: Hoe beheer ik mijn DNS-records?

 

DMARC gebruiken om aan te geven dat er geen DMARC is

Een andere mogelijkheid is om expliciet aangeven dat je domein geen DMARC gebruikt middels het onderstaande record, je hoeft alleen maar jedomeinnaamhier.tld aan te passen naar je domeinnaam. Dit zal m.b.t. de aflevering van de e-mail geen invloed hebben.

_dmarc.jedomeinnaamhier.tld TXT v=DMARC1; p=none;

Lees ook: Hoe beheer ik mijn DNS-records?

 

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 25 oktober 2018

Did this article help you?

Status

Ga naar onze statuspagina voor een overzicht van recente storingen en onderhoud.

Opening hours

Maandag — vrijdag 9:00 — 17:00