Hoe reset ik mijn Wordpress wachtwoord?

Via Softaculous

Hiervoor moet je de huidige admin gebruikersnaam weten.

Stap 1. Log in op cPanel. Lees hier hoe
Stap 2. Druk onder de categorie Software op Softaculous Apps Installer

Stap 3. Druk op Installations

Stap 4. Je krijgt nu een overzicht met de installaties. Druk rechts van de installatie die je wilt aanpassen op het potloodje om hem aan te passen

Stap 5. Scroll naar beneden tot je Admin Account ziet.

Vul hier de oude gebruikersnaam in, en het nieuwe wachtwoord.

Stap 6. Druk onderaan de pagina op Wijzig installatie gegevens

Via Wordpress

Hiervoor moet je het email adres weten wat gekoppeld is aan het account

Stap 1. Ga naar het admin panel van je website, meestal is dit http://domein.nl/wp-admin

Stap 2. Druk op Wachtwoord vergeten?

Stap 3. Vul het email adres in van je account en druk op Nieuw wachtwoord aanmaken

Stap 4. Controleer je email, hier wordt een reset link naartoe gestuurd

Via WP CLI

Dit is een geavanceerde handleiding bedoeld voor ervaren gebruikers

Stap 1. Log in via SSH op je hostingpakket. Lees hier hoe
Stap 2. Ga naar de map waar je installatie van Wordpress staat
Als dit je hoofd domein is type je “cd public_html”
Stap 3. Type hier “wp user list”

Je krijgt nu een lijst met gebruikers te zien, onthoud het ID van de gebruiker welke je wilt aanpassen

Stap 4. Type “wp user update id --user_pass=wachtwoord
Vervang “id” met het ID van stap 3
Vervang “wachtwoord” met een nieuw wachtwoord
Voorbeeld:
Stap 5. Je krijgt nu de melding “Success: Updated user”. Het wachtwoord is nu aangepast

Via het nood script

Dit is een geavanceerde handleiding bedoeld voor ervaren gebruikers en geven hier verder geen ondersteuning op

Let op:
- Je moet de administrator gebruikersnaam weten
- Er wordt een notificatie gestuurd naar de administrator zijn email
- Als je de mail niet ontvangt is het wachtwoord alsnog aangepast
- Plaats dit bestand in de hoofdmap van je Wordpress installatie
- Verwijder het script wanneer je klaar bent

Stap 1. Kopieer het script en plaats het via cPanel > Bestandsbeheer in een bestand genaamd noodgeval.php
Stap 2. Ga naar http://domein.nl/noodgeval.php
Stap 3. Volg de instructies op de pagina en druk op Update Options
Stap 4. Verwijder het noodgeval.php bestand, als je deze laat staan kan iedereen je wachtwoord veranderen

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 13 augustus 2018