Hoe migreer ik mijn Cloud van cPanel naar DirectAdmin?

In dit kennisbank artikel lees je hoe je alle accounts van jouw cPanel cloud naar een DirectAdmin cloud kan migreren. Lees de stappen goed door om fouten te voorkomen. Belangrijk om te weten is dat Neostrada geen support levert op de inhoud van dit artikel of het uitvoeren van de omzetting.

Belangrijk

Om er zeker van te zijn dat je MySQL username en database correct zijn raden we je aan om de MySQL en MariaDB van de DirectAdmin server te updaten. MySQL 5.7+ of MariaDB 10.x is vereist.

Voordat we beginnen

De maximale username lengte die je kan instellen is 16 tekens in DirectAdmin, standaard is dit op 10 ingesteld. Je kan de lengte van je cPanel usernames eenvoudig zien via de Terminal met het volgende commando, voer dit commando uit in cPanel:

ls /var/cpanel/users | awk '{print length, $0}' | sort -nr | head -n1

Om de maximale lengte van 16 in DirectAdmin in te stellen in plaats van de standaard 10, voer je het volgende commando uit in DirectAdmin:

/usr/local/directadmin/directadmin set max_username_length 16 restart

Voer de volgende stappen uit op de cPanel server:

Stap 1: Maak een back-up van alle cPanel-accounts op de cPanel-server en plaats deze in de /home/all_backups directory. Belangrijk hierbij is dat er voldoende ruimte moet zijn voor deze backups. Deze backups maak je met behulp van dit commando:

mkdir -p /home/all_backups

for user in `ls /var/cpanel/users/`; do { /scripts/pkgacct ${user} /home/all_backups; }; done

Stap 2: Verplaats de backups van de cPanel cloud uit /home/all_backups naar de DirectAdmin cloud met het volgende commando, waarbij je IP-jouw-DA-server vervangt door het IP van je DirectAdmin server.

rsync -avt --delete /home/all_backups/ root@IP-jouw-DA-server:/home/admin/all_backups/

We zijn nu klaar met cPanel server. Vervolgens kunnen we verbinding maken met de DirectAdmin cloud.

Voer de volgende stappen uit op de DirectAdmin server:

Stap 3: Zorg ervoor dat jouw DirectAdmin cloud minimaal versie 1.57.4 heeft en dat de back-ups van de cPanel server in de /home/admin/all_backups directory staan. Verder moet de nieuwste versie van het convertorscript aanwezig zijn.

Je kan de DirectAdmin Cloud updaten en het script installeren met het onderstaande commando:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

./build update

./build cpanel_to_da

chown -R admin. /home/admin/all_backups

Stap 4: Ga naar DirectAdmin Admin Backup / Transfer, en vink hier Backup / Restore Settings aan in de admin-omgeving. De standaardinstellingen moeten al voldoende zijn.

Stap 5: Herstel alle back-ups van de /home/admin/all_backups directory. Het is niet mogelijk om het verloop van het proces te zien, zodra de restore klaar is zal er een admin bericht volgen in het message systeem van DirectAdmin. Hoera, je bent succesvol gemigreerd van cPanel naar DirectAdmin!

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 23 augustus 2019