Hoe maak ik een webpagina met Site Builder?

cPanel heeft een handige functie: Site Builder. Met Site Builder maak je snel een mooie webpagina aan zonder dat daar enige kennis voor nodig is. Mocht je wel kennis hebben van het maken van webpagina's, dan kan je de bestanden die cPanel aanmaakt zelf aanpassen om de webpagina meer inhoud te geven.

Belangrijk

Site Builder maakt bestanden aan in de map waar de geselecteerde domeinnaam naar verwijst. Als er bestanden in deze map staan die dezelfde naam hebben, dan worden deze overschreven voor cPanel. Het is dus belangrijk dat je een back-up maakt van de bestanden die er al staan.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Software op de optie SiteBuilder

Stap 3.
Klik op de locatie waar je een website via SiteBuilder voor wilt maken

Stap 4. Kies een template waarmee je wilt werken en klik op Kies

Stap 5.
Je kunt je webpagina gaan bewerken

Stap 6. Klik op Publiceren om de webpagina online te zetten

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 12 oktober 2017