Hoe draai ik AutoSSL op mijn Cloud?

Sinds enige tijd hebben we naast Let’s Encrypt nog een methode om gratis SSL-certificaten te kunnen krijgen; AutoSSL. AutoSSL is een feature van cPanel zelf en zorgt ervoor dat je zelf niet meer actief achter je SSL-aanvragen hoeft te gaan.

In dit artikel leggen we uit hoe je op een cloud pakket zelf AutoSSL kan draaien en een SSL-certificaat kan aanvragen/verlengen

Stappenplan

Stap 1. Log in op de WHM van je cloudpakket

Stap 2. Type autoSSL in linksboven en klik op Manage AutoSSL

Klik op Manage AutoSSL

Stap 3. Klik op het tabblad Manage Users

Klik op Manage Users

Stap 4. Vul de gebruikersnaam in van je pakket

Stap 5. Selecteer Enable AutoSSL

Stap 6. Klik op de blauwe Check domein1q knop

Stap 7. Klik op het tabblad Logs

Stap 8. Klik op Refresh

Stap 9. In het lijstje zul je nu een logbestand zien met jouw gebruikersnaam. Klik op het logbestand en klik op View Log

Stap 10. Je kunt nu de log van je AutoSSL aanvraag checken. Hier kun je zien of er nog bepaalde punten zijn die je moet aanpassen en welke onderdelen met deze aanvraag meegepakt worden.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 23 oktober 2017