Hoe blokkeer ik een hostingaccount?

Wanneer een gebruiker meer CPU-kracht en meer virtueel geheugen gebruikt dan is toegestaan, blokkeert ons systeem de gebruiker automatisch om overlast te voorkomen. Daarnaast kan het voorkomen dat een van jouw klanten weigert te betalen en je daarom het account zelf wilt blokkeren. Dat doe je gemakkelijk met WHM.

Belangrijk

Het blokkeren van een hostingaccount verwijdert het niet. Als je een hostingaccount wilt verwijderen, lees dan het artikel 'Hoe verwijder ik een hostingaccount?'.

Stappenplan

Stap 1. Log in op WHM.

Stap 2. Klik in het linker menu onder de categorie 'Account Functions' op 'Manage Account Suspension'.

Stap 3. Selecteer de domein- of gebruikersnaam die je wilt blokkeren. Voer eventueel een reden in bij 'Reason (if suspending)' en klik op 'Suspend'.

Stap 4. Het hostingaccount is nu geblokkeerd. Voor een overzicht van alle geblokkeerde accounts klik je in het linker menu onder de categorie 'Account Information' op 'List Suspended Accounts'.

Blokkade opheffen

Om de blokkade op te heffen voer je de bovenstaande stappen uit en klik je op 'Unsuspend' in plaats van 'Suspend'.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 16 november 2017